Anna Eriksson
Cursum Perficio Productions


ELOKUVAN VISUAALINEN IDENTITEETTI/ MARKKINOINTIMATERIAALIEN SUUNNITTELU/TUOTANTO
Elokuvan "W" graafinen identiteetti on luotu vastaamaan elokuvan voimakkaita teemoja ja ohjaajan Anna Erikssonin taiteellista visiota. Projekti käynnistyi synkkien poliittisten tapahtumien ja pandemian varjostamana aikakautena. Suunnittelu heijasti tätä kontekstia, käyttäen teräviä geometrisia muotoja ja kylmää värimaailmaa viestittämään elokuvan keskeisistä teemoista: vallan perversiosta, sodasta ja rauhasta.Projektin typografinen valinta on voimakas. Suuri "W" kirjain, joka toistuu eri materiaaleissa, luo heti tunnistettavan visuaalisen elementin, joka toimii sekä ikonina että kuvaa elokuvan teemoja. Sen terävät kulmat ja voimakas geometria viestivät vahvuutta ja voimaa, mutta myös ristiriitaisuutta ja jakautumista, kuvaten elokuvan kriittistä näkökulmaa ja sen luomaa jännitettä.

Värivalinnat ovat hyvin tummia, lukuun ottamatta valkoista, joka loistaa kirkkaana vastapainona. Tämä luo kontrastin, joka symboloi valon ja pimeyden, toivon ja epätoivon välistä taistelua. Sinisen sävyt tuovat mieleen kylmyyden ja teknologisen steriiliyden, viitaten elokuvan kylmään ja armottomaan maailmankuvaan.

Pandemia edellytti sopeutumista etätyöskentelyyn ja tiiviiseen yhteistyöhön tuotannon kanssa. Intensiivinen testiprinttaus ja värien sekä kuvien tarkka harkinta antoivat mahdollisuuden päästä käsiksi elokuvan tunnelmaan, joka heijastui lopulliseen suunnitteluun.
W-julisteen suunnittelu huipentui tunnustukseen, kun se voitti Poster Ciné -kilpailun, joka juhlistaa kotimaista elokuvajulistetaidetta. Kilpailun tuomarina toiminut Vuoden graafikko 2023, Tomi Leppänen, korosti julisteen itsenäistä arvoa ja sen kykyä toimia itsenäisenä teoksena. Tämä palkinto on tunnustus kyvystäni luoda visuaalisesti puhutteleva ja merkityksellinen juliste, joka resonoi syvällisesti sekä ammattilaisten että yleisön keskuudessa.
Projekti on esimerkki siitä, miten syvällinen ymmärrys visuaalisesta viestinnästä ja rohkea luova lähestymistapa voivat synnyttää työn, joka tukee elokuvan narratiivia ja laajentaa sen merkitystä. Lopputulos on visuaalinen kokonaisuus, joka kertoo tarinansa kiehtovasti, herättäen keskustelua yli elokuvan keston.


Ota yhteyttä ja tutkitaan yhdessä,
miten voimme tukea matkaasi:

pietari@kaakkomaki.fi

+358 41 510 59 70