Ateneum,
TaidesukkasarjaApparel & Lovers


KONSEPTOINTI JA GRAAFINEN SUUNNITTELU
Tavoitteena oli suunnitella uniikki taidesukkasarja Ateneumin taidemuseolle, yhteistyössä Apparel & Lovers -vaatemerkin kanssa. Ideana oli tuoda taide arkipäiväiseen käyttöön ja tarjota museokävijöille, taiteen ystäville sekä muodin seuraajille mahdollisuus kantaa osaa kulttuuriperinnöstä mukanaan omaperäisellä tavalla. Sukkien suunnittelussa haluttiin kunnioittaa Ateneumin kokoelman klassikoita, tuoden ne eloon uudessa muodossa.
Suunnitteluvaihe alkoi tutkimalla Ateneumin taidekokoelmia, keskittyen erityisesti niihin teoksiin, jotka resonoivat eniten nykypäivän yleisölle ja jotka sopivat harmonisesti sukkaformaatille. Oli tärkeää löytää tasapaino taiteellisen ilmaisun ja käytännöllisyyden välillä, jotta sukat eivät ainoastaan olisi visuaalisesti miellyttäviä, vaan myös mukavia ja kestäviä käytössä. Sukkien designeihin valittiin erilaisia taide-elementtejä, jotka edustivat Ateneumin kokoelman moninaisuutta – mukaan lukien kansallisromantiikan klassikoita, modernismin mestariteoksia sekä nykyaikaista taidetta. Jokainen sukkapari suunniteltiin niin, että se kertoi oman tarinansa, välittäen taiteilijoiden visioita ja tunteita värikkäällä ja eläväisellä tavalla. Käytimme digitaalista painotekniikkaa varmistaaksemme, että jokainen yksityiskohta ja sävy toistuu tarkasti ja värit pysyvät eloisina pitkään.


Taidesukkasarja yhdisti taiteen ja muodin maailmat, tarjoten tavan ilmaista itseään ja omaa taidekäsitystään. Projekti oli erinomainen tilaisuus tutkia, miten taide voi elää ja hengittää uusissa yhteyksissä, ja miten se voi inspiroida arkipäiväisen esineen suunnittelua. Projekti antoi kokemusta siitä, miten taide voi vaikuttaa muodin suunnitteluun ja päinvastoin.Ota yhteyttä ja tutkitaan yhdessä,
miten voimme tukea matkaasi:

pietari@kaakkomaki.fi

+358 41 510 59 70