Barbican, 
Concrete Utopia
-mallistoBarbican
Apprel & Lovers


LUOVA VISIO:
PATRIK PRUSAK &
PIETARI KAAKKOMÄKI
Lontoon Barbican Centre on tunnettu maailmanlaajuisesti sen brutalistisesta arkkitehtuurista, edustaen modernismin ihanteita ja utopistisia visioita. Apparel & Lovers -yrityksen kanssa yhteistyössä saimme ainutlaatuisen mahdollisuuden luoda räätälöidyn malliston, jossa tavoitteena oli tuoda Barbicanin arkkitehtoniset avainelementit uuteen valoon, yhdistämällä ne muodin kentälle. Malliston oli määrä kuvastaa paitsi brutalistisen rakennustyylin karua kauneutta, myös sen sisältämää utopistista ihannetta ja sosiaalista visiota.


Toimin projektissa suunnittelijana visuaaliselle konseptille, jonka keskiössä oli hyödyntää brutaalin arkkitehtuurin esteettisiä piirteitä – ensisijaisia värejä, betonin harmaan sävyjä, kontrastien leikkiä, geometrisiä muotoja ja massiivisia korkeuksiin kurottavia rakennuksia. Näitä elementtejä käytettiin rohkeasti malliston suunnittelussa yhteistyössä muotisuunnittelija Patrik Jan Andreas Prusakin kanssa, tuoden ne osaksi vaatteiden muotoa ja grafiikkaa.
Malliston luomisprosessissa oli keskeistä tiivis yhteistyö Barbican Centren kanssa, mikä mahdollisti kulttuurisen kontekstin ja arkkitehtuurin syvällisen ymmärtämisen. Concrete Utopia -mallisto on enemmän kuin vain vaatemallisto; se on dialogi betonin ja kankaan, tilan ja muodon, sekä menneiden utopioiden ja nykypäivän välillä. Mallisto on saanut kiitosta niin muodin kuin arkkitehtuurin parissa toimivilta ja se seisoo ylpeänä esimerkkinä siitä, kuinka kaksi eri maailmaa voi sulautua yhteen luoden jotakin ainutlaatuista ja merkityksellistä.VALOKUVA: @HOHAITRAN
STYLE: ANNA SHERIDAN©A&L/BarbicanOta yhteyttä ja tutkitaan yhdessä,
miten voimme tukea matkaasi:

pietari@kaakkomaki.fi

+358 41 510 59 70