The Rituals of
a Lonely BitchAnna Eriksson
Rauman Taidemuseo


TAIDEPRINTIT/ESITETAITTO/
NÄYTTELYJULISTE/OHEISGRAFIIKAT

Näyttely "M: The Rituals of a Lonely Bitch" oli syvällinen tutkimusmatka taiteilija Anna Erikssonin elokuvan "M" teemoihin, joka sai ensi-iltansa vuonna 2018 ja keräsi huomiota sekä palkintoja kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Näyttelyn tuotannosta vastasi Rauman Taidemuseo, ja siihen osallistuivat kuratoijina Heta Kaisto ja Matti Pyykkö, joka toimi myös elokuvan kuvaajana.

Suunnitteluprosessi alkoi tutustumalla näyttelyn teemoihin – kuolemaan, seksuaalisuuteen ja naisen rooliin. Erikssonin kuvaus M:n hahmosta toimi inspiraationa visuaalisen ilmeen luomisessa. Tavoite oli välittää näyttelyn ydin – M:n rituaalit ja hänen yksinäisyytensä kompleksisuus – visuaalisten elementtien kautta.


Loimme näyttelylle viisi taideprinttiä, jotka kuvaa M:n moniulotteista hahmoa ja hänen matkaansa. Jokainen printti sunniteltiin edustamaan yhtä näyttelyn keskeistä teemaa, kuvaten M:n sisäistä kamppailua ja hänen rituaalejaan. Esitteen, julisteen ja oheisgrafiikat suunniteltiin yhdistämään Erikssonin voimakkaat visuaaliset ja narratiiviset elementit yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Näyttelyn visuaalinen identiteetti ja markkinointimateriaalit loi tunnelman, joka kutsui yleisöä tutustumaan M:n maailmaan, tarjoten katsojille mahdollisuuden sukeltaa Erikssonin taiteellisen hahmon monimutkaiseen psykologiaan. Näyttelyn grafiikat toimivat saumattomasti yhteen, luoden visuaalisen narratiivin, joka rikastutti kokemusta ja syvensi ymmärrystä näyttelyn teemoista.Ota yhteyttä ja tutkitaan yhdessä,
miten voimme tukea matkaasi:

pietari@kaakkomaki.fi

+358 41 510 59 70